flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Незаконне заволодіння транспортним засобом групою осіб: вирок ухвалено

25 грудня 2023, 15:10

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ухвалив вирок трьом чоловікам за незаконне заволодіння транспортним засобом, вчинене за попередньою змовою групою осіб, поєднане з насильством, що не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого, якщо предметом незаконного заволодіння є транспортний засіб, вартість якого становить від ста до двохсот п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (частина 2 статті 289 Кримінального кодексу України).

Судовим розглядом встановлено, що обвинувачені, знайшовши оголошення на інтернет-сайті «OLX» про продаж мотоцикла, зателефонували його власнику та домовились з останнім про зустріч.

Прибувши до домоволодіння потерпілого Т., що знаходиться в Тернівському районі м. Кривого Рогу, та вдаючи із себе покупців молодики почали оглядати мотоцикл та просили у власника проїхатися на ньому. Потерпілий дозволив одному із зловмисників перевірити як працює мотоцикл і той зник на ньому у невідомому напрямку. Згодом обвинувачений зателефонував продавцю та повідомив про поломку мотоцикла, просив під’їхати. Потерпілий разом з іншими обвинуваченими прибули на вказане місце.

В подальшому один з обвинувачених розпилив газовий балончик в очі потерпілому Т., повалив його на землю та почав наносити удари. Інші обвинувачені також почали бити володаря мотоциклу ногами в різні частини тіла. Після того, як потерпілий перестав чинити опір, молодики забрали мотоцикл та залишили місце злочину.

Своїми діями обвинувачені завдали потерпілому Т. легкі тілесні ушкодження та матеріальну шкоду у розмірі більше 200 тис. грн.

 

Під час судового розгляду обвинувачені повністю визнали свою вину та щиро розкаялися.

Вироком суду від 08 грудня 2023 року обвинувачених було визнано винними у вчиненні вказаного кримінального правопорушення та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі кожному, та звільнено від відбування покарання з випробуванням з іспитовим строком в 1 рік.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

 

Ознайомитись із вироком суду можна в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням: https://reyestr.court.gov.ua/Review/115495592 

 

 

 

Прес-служба суду