flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Криворіжанку засуджено за антиукраїнські висловлювання

09 лютого 2024, 10:52

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ухвалив вирок 60-річній жінці за публічні заклики до вчинення умисних дій з метою зміни меж території України на порушення порядку, встановленого Конституцією України, вчинені повторно (частини 1, 2 статті 110 Кримінального кодексу України).

Судовим розглядом встановлено, що протягом періоду часу з грудня 2022 року по січень 2023 року обвинувачена Г. на власній сторінці у соціальній мережі «Вконтакте», під іншим ім’ям, неодноразово розміщувала під публікаціями у спільнотах власні коментарі, що містили публічні заклики зміни меж території України. Вказані дії жінки були направлені на підрив основ державності.

У судовому засіданні обвинувачена Г. свою вину не визнала.

Вироком суду від 05 лютого 2024 року обвинувачену Г. було визнано винною у вчиненні вказаного кримінального правопорушення та призначено остаточне покарання у виді 5 років позбавлення волі без конфіскації особистого майна.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

 

 

Ознайомитись із вироком суду можна в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням: https://reyestr.court.gov.ua/Review/116752107

 

 

 

Прес-служба суду