flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Бійка між собаками спровокувала бійку між чоловіками

19 березня 2024, 14:10

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ухвалив вирок 39-річному чоловіку за нанесення необережного середньої тяжкості тілесного ушкодження (стаття 128 Кримінального кодексу України).

Судовим розглядом встановлено, що в березні 2022 року обвинувачений К. вигулював свою собаку на одній із галявин біля річки у Покровському районі міста Кривого Рогу.

Між псом обвинуваченого К. та іншою собакою сталася бійка. Поруч знаходився потерпілий, який, побачивши сутичку, спробував відтягнути собак один від одного.

В цей час до них підбіг хазяїн одного із псів – обвинувачений К. Намагаючись припинити бійку між собаками, чоловік почав застосовувати фізичну силу, внаслідок чого влучив ногою в обличчя потерпілого.

Своїми діями чоловік спричинив потерпілому тілесні ушкодження, які відносяться до середнього ступеня тяжкості.

У судовому засіданні обвинувачений К. свою вину не визнав.

Вироком суду від 04 березня 2024 року обвинуваченого К. було визнано винним у вчиненні вказаного кримінального правопорушення та призначено покарання у виді 200 годин громадських робіт, а також стягнуто з обвинуваченого К. на користь потерпілого матеріальну шкоду в розмірі понад 7000,00 грн та моральну шкоду в розмірі 30000,00 грн.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення.

 

Ознайомитись із вироком суду можна в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням: https://reyestr.court.gov.ua/Review/117383806.

 

 

 

Прес-служба суду