flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд призначив покарання водію за скоєння ДТП

03 червня 2021, 13:46

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ухвалив вирок 56-річному мешканцю міста Кривого Рогу та визнав його винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого (ст. 286 Кримінального кодексу України)

Судовим розглядом встановлено, що у липні 2018 року в Покровському районі міста Кривого Рогу по вулиці Електрозаводській біля будівельного маркету «33 м2» сталася смертельна ДТП.

Обвинувачений на автомобілі марки Chery  рухався по другорядній дорозі в напрямку мкр. 4-Зарічний. Керманич авто перед перехрестям зупинився, пропустив автомобілі, що рухались по головній дорозі, та розпочав переїзд.

Розпочавши рух, водій не помітив велосипедиста, який внаслідок цього маневру вдарився в праву частину автомобіля.

Внаслідок отриманих тілесних ушкоджень потерпілий помер у лікарні.

Під час судового розгляду громадянин К. повністю визнав свою провину у скоєному, щиро розкаявся та добровільно відшкодував частину завданої шкоди.

Суд, з урахуванням позиції потерпілих, які просили не призначати обвинуваченому покарання у виді позбавлення волі,  призначив покарання у виді 4 (чотирьох) років позбавлення волі із звільненням від відбування цього покарання з іспитовим строком в 1 (один) рік. Також суд позбавив чоловіка права керувати транспортними засобами строком на 2 (два) роки.

Також суд частково задовольнив цивільні позови потерпілих і стягнув з обвинуваченого на їх користь моральну шкоду.

 

Вирок суду від 20 травня 2021 року не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення. 

Ознайомитись із вироком суду можна в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням: https://reyestr.court.gov.ua/Review/97038337