flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Звертаємо увагу громадських активістів на неприпустимість тиску на суд

19 вересня 2018, 11:31

Жовтневий районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області звертає увагу громадських активістів на неприпустимість тиску на суд

18 вересня 2018 року у приміщенні  Жовтневого районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області на 14-00 год. було призначено розгляд цивільної справи про відшкодування шкоди заподіяної внаслідок дорожньо-транспортної пригоди.  До початку розгляду справи в залі судового засідання громадські активісти розмістили портрет судді та провокаційний напис на її адресу. В подальшому одна з громадських активістів зайняла місце за суддівським столом, та на вимоги працівників поліції відмовилась зайняти місце в залі судових засідань. Також дана громадська активістка проігнорувала вимоги головуючого судді звільнити місце за суддівським столом та зайняти місце в залі судового засідання. Утім таке перешкоджання судді розпочати судове засідання було схвально прийнято присутніми громадськими активістами.

У зв’язку із перешкоджанням судді у здійсненні правосуддя та спробами вчинити тиск на суд, судове засідання не розпочалось та його було перенесено на 16 жовтня 2018 на 14-00 год.

З огляду на викладене, Жовтневий районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області звертає увагу представників громадянського суспільства на неприпустимість подібних дій у судах та усвідомлення подальшої відповідальності за вчинення протиправних дій по відношенню до суду, його працівників та суддів.

 

Прес-служба суду