flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд переходить до судових дебатів у справі стосовно подружжя, яке обвинувачується у скоєнні сексуального насильства щодо малолітньої дочки

02 липня 2020, 08:23

Колегією суддів продовжується у закритому судовому засіданні розгляд кримінальної справи за обвинуваченням подружжя у злочинах проти статевої свободи та статевої недоторканості, вчинених стосовно їхньої малолітньої дочки.

Під час чергового судового засідання колегією суддів було допитано обох обвинувачених – батька та мати малолітньої потерпілої, а також досліджено письмові докази по справі.

Разом з тим, судом було продовжено запобіжний захід обвинуваченим у вигляді тримання під вартою ще на 60 днів, оскільки лише такий запобіжний захід зможе запобігти ризикам їх ухилення від суду та вчинення ними нових злочинів.

Наразі завершено з’ясування всіх обставин справи та в судовому засіданні оголошено перерву для надання часу учасникам судового провадження підготуватися до виступу у судових дебатах.

Наступне судове засідання призначено на 15.30 годину 4 серпня 2020 року.

Нагадаємо, що подружжю пред’явлено державне обвинувачення за 63 епізодами злочинної діяльності вчинених відносно їх чотирьохрічної дочки за наступними статтями Кримінального кодексу України: 149 «Торгівля людьми», 152 «Зґвалтування», 153 «Сексуальне насильство», 156 «Розбещення неповнолітніх» та 301 «Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів».

Звертаємо увагу, що судовий розгляд справи здійснюється у закритому судовому засіданні впродовж усього судового провадження. Необхідність такого розгляду пов’язана з тим, що справа стосується злочину проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

 

Прес-служба суду