flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Криворіжця ув’язнено за ухилення від призову

09 серпня 2023, 14:41

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ухвалив вирок 25-річному чоловіку за ухилення від призову на військову службу під час мобілізації (стаття 336 Кримінального кодексу України).

Судом встановлено, що восени 2022 року військово-лікарською комісією Покровсько-Тернівського територіального центру комплектування та соціальної підтримки громадянин Д. був визнаний придатним до військової служби та отримав повістку з терміном «до особливого розпорядження» під особистий підпис. Підстав для відстрочки від призову під час мобілізації військовозобов’язаний не мав.

Однак, у визначений день та час чоловік не з’явився до районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки для відправки до військової частини та подальшого призову за мобілізацією до лав Збройних Сил України.

Своїми діями обвинувачений Д. порушив порядок комплектування Збройних Сил України та статтю 65 Конституції України, Указ Президента України «Про загальну мобілізацію» та Закон України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію».

У судовому засіданні обвинувачений Д. свою провину у скоєному не визнав.

Вироком суду від 13 липня 2023 року обвинуваченого Д. було визнано винним у вчиненні вказаного кримінального правопорушення та призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 3 роки.

 

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з моменту його проголошення.

 

Ознайомитись із вироком суду можна в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням: https://reyestr.court.gov.ua/Review/112156396