flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Побутовий конфлікт обірвав одне життя та скалічив інше...

30 січня 2019, 12:10

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу 22 січня 2019 року визнав винним місцевого жителя Л. у вчиненні умисного вбивства (кримінальне правопорушення, передбачене ч.1 ст. 115 КК України).

Тіло мертвого батька знайшла неповнолітня дочка в гаражі, коли принесла йому основу для фарбування. Вона ж і побачила вбивцю її батька, який поспіхи намагався поїхати з місця злочину.

Як виявилось під час розгляду справи у суді між 65 річним громадянином Л. та потерпілим вже раніше виникали конфлікти з приводу сміття біля гаражів. Однак сварка 09 лютого 2018 року між громадянами закінчилась тим, що обвинувачений взявся за рушницю та поцілив чоловікові у шию.  Від отриманого вогнепального поранення в шию, потерпілий в короткий проміжок часу помер.  

Обвинувачений свою вину не визнавав, стверджуючи, що постріл він зробив ненавмисно перечепившись через перешкоду. Однак органи досудового слідства повністю довели вину злочинця у скоєнні умисного вбивства.

 Колегією суддів Жовтневого районного суду м. Кривого Рогу обвинувачуваному призначено покарання у вигляді десяти років позбавлення волі. Окрім цього обвинувачений за рішенням суду зобов’язаний відшкодувати двісті тисяч гривень моральної шкоди родичам загиблого.

Рішення суду може бути оскаржене до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів.