flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За знущання над чотирирічною дочкою подружжя постане перед судом

04 квітня 2019, 15:46

03 квітня 2019 року колегією суддів Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу було проведено підготовче судове засідання у резонансній справі по обвинуваченню подружжя у вчиненні численних злочинів, пов’язаних із сексуальним насиллям відносно їх чотирирічної дочки.

Так, подружжю пред’явлено державне обвинувачення за 63 епізодами злочинної діяльності за наступними статтями Кримінального кодексу України: 149 «Торгівля людьми», 152 «Зґвалтування», 153 «Сексуальне насильство», 156 «Розбещення неповнолітніх» та 301 «Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів».

Під час підготовчого судового засідання було продовжено обвинуваченим особам запобіжний захід у виді тримання під вартою на строк 60 днів. Обвинувачену, яка є громадянкою Азербайджанської Республіки, судом забезпечено перекладачем з української мови на азербайджанську.

Окрім цього, судом прийнято рішення про здійснення судового розгляду справи у закритому засіданні впродовж усього судового провадження. Необхідність такого розгляду пов’язана з тим, що справа стосується злочину проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

Нагадаємо, що 28 лютого 2019 року ухвалою Верховного Суду було визначено підсудність розгляду вказаної кримінальної справи за Жовтневим районним судом міста Кривого Рогу, оскільки на території Покровського району міста Кривого Рогу вчинено останнє за часом кримінальне правопорушення.     

Судовий розгляд у закритому судовому засіданні призначено на 12 квітня 2019 року о 09-30 годині в приміщенні суду.