flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд визначив один мільйон гривень моральної компенсації за незаконне кримінальне переслідування

03 травня 2019, 14:32

У червні 2018 року з цивільним позовом до Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу звернувся громадянин Д., який зажадав отримати від держави Україна шістнадцять мільйонів гривень за його незаконне кримінальне переслідування.

Під час судового розгляду чоловік доводив, що він протягом більше чотирьох років був підданий незаконному кримінальному переслідуванню, з яких більше трьох років тримався під вартою у місцях попереднього ув’язнення та все це завдало йому моральних страждань, які повинна відшкодувати держава Україна.

 Представник держави Україна, в особі Державної казначейської служби України, вважав доводи громадянина Д. такими, шо не підтверджують заподіяння останньому моральної шкоди.

За результатами судового розгляду Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу частково задовольнив позов громадянина Д. та визначив йому грошову компенсацію в розмірі один мільйон гривень в якості моральної шкоди, завданої незаконним кримінальним переслідуванням. 

Вказане судове рішення не набрало законної сили та може бути оскаржено учасниками судового провадження протягом тридцяти днів до Дніпровського апеляційного суду через Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області. 

З повним текстом рішення можна ознайомитись на сайті:  http://www.reyestr.court.gov.ua/, справа № 212/4359/18. Рішення від 18 квітня 2019 року.

 

Прес-служба суду