flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Продовжується розгляд резонансної справи за обвинуваченням подружжя у знущанні над чотирирічною дочкою

30 травня 2019, 14:47

Колегією суддів продовжується розгляд у закритому судовому засіданні кримінальної справи за обвинуваченням подружжя у злочинах проти статевої свободи та статевої недоторканості вчинених стосовно їх малолітньої дочки.

29 травня 2019 року відбулося чергове судове засідання, під час якого прокурор оголосив частину обвинувального акта. Крім того, судом було розглянуто клопотання прокурора про продовження строку раніше обраного запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою обвинувачених ще на 60 днів. Прокурор вважав, що вказаний запобіжний захід може запобігти спробам обвинувачених переховуватися від правоохоронних органів, у зв’язку тяжкістю можливого покарання, відсутністю у останніх місця реєстрації на території України та офіційного місця роботи. На його думку, обвинувачені знаходячись на свободі також зможуть здійснити вплив на свідків, оскільки такі ще не допитувались судом.

Колегія суддів задовольнила клопотання прокурора, вважаючи наведені ним аргументи такими, що виправдовують доцільність продовження строку тримання під вартою обвинувачених.

Наступне судове засідання призначено на 19 червня 2019 року о 15.00 годині.

Нагадаємо, що подружжю пред’явлено державне обвинувачення за 63 епізодами злочинної діяльності вчинених відносно їх чотирьохрічної дочки за наступними статтями Кримінального кодексу України: 149 «Торгівля людьми», 152 «Зґвалтування», 153 «Сексуальне насильство», 156 «Розбещення неповнолітніх» та 301 «Ввезення, виготовлення, збут і розповсюдження порнографічних предметів».

28 лютого 2019 року ухвалою Верховного Суду було визначено підсудність розгляду вказаної кримінальної справи за Жовтневим районним судом міста Кривого Рогу, оскільки на території Покровського району міста Кривого Рогу вчинено останнє за часом кримінальне правопорушення.     

Звертаємо увагу, що судовий розгляд справи здійснюється у закритому засіданні впродовж усього судового провадження. Необхідність такого розгляду пов’язана з тим, що справа стосується злочину проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи.

 

Прес-служба суду