flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом ухвалено вирок чоловікові, який поранив ножем співмешканця колишньої дружини

10 червня 2019, 13:40

Жовтневим районним судом міста Кривого Рогу ухвалено вирок у справі по обвинуваченню громадянина Ю. у спричинені умисного тяжкого тілесного ушкодження (ч. 1 ст. 121 Кримінального кодексу України).

Як встановлено судом, 19 березня 2019 року колишній цивільний чоловік запросив зустрітись нового співмешканця своєї цивільної дружини для з’ясування сімейних стосунків.  На таку зустріч громадянин Ю. взяв із собою складний ніж. Сімейні розмови між чоловіками завершились завданням громадянином Ю. потерпілому удару ножем у ділянку грудної клітини, спричинивши останньому порання легені.

У судовому засіданні обвинувачений Ю. свою вину визнав та просив його суворо не карати. Також, потерпілий Д. зазначив, що йому відшкодовано повністю матеріальну та моральну шкоду завдану злочином та просив суд не позбавляти  обвинуваченого Ю. свободи.

Суд визнав винуватим громадянина Ю. у вчиненні вказаного злочину та призначив йому покарання у виді позбавлення волі строком на 5 років. Водночас, суд дійшов висновку про можливість виправлення громадянина Ю. без відбування покарання, а тому прийняв рішення про його звільнення від відбування покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк такого випробування в 3 роки. Також, для належного відбування покарання з випробуванням суд поклав на громадянина Ю. передбачені ст.76 КК України обов'язки.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення. З інформацією щодо тексту вироку можна ознайомитися за веб-адресою Єдиного державного реєстру судових рішень: http://www.reyestr.court.gov.ua. Справа № 212/3702/19. Вирок суду від 03 червня 2019 року.

 

Прес-служба суду