flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судом продовжується розгляд резонансної справи стосовно «маніяка»

27 вересня 2019, 11:42

Колегією Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області у закритому судовому засіданні продовжується розгляд резонансної кримінальної справи відносно громадянина Б., який обвинувачується за наступними статтями Кримінального кодексу України: 115 «Умисне вбивство», ч.2 ст.15 – ст.152 «Закінчений замах на зґвалтування», ст.152 «Зґвалтування», ст.153 «Насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом», ст.187 «Розбій».  

26 вересня 2019 року під час чергового судового засідання було допитано п'яту з шістьох потерпілих про обставини вчиненого злочину.

Крім того, за клопотанням прокурора, колегія суддів продовжила міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою обвинуваченому ще на 60 днів. Приймаючи таке рішення, колегія суддів врахувала не тільки високий ступінь небезпеки скоєних обвинуваченим злочинів, але і відсутність у нього міцних соціальних зв’язків та вірогідність вчинення останнім нових злочинів.

Наступне судове засідання відбудеться о 12.30 годині 10 жовтня 2019 року.

Нагадаємо, що у травні – червні 2018 року у місті Кривому Розі відбулось шість нападів на жінок, пов’язаних із сексуальним насиллям. Чоловік здійснював придушення своїх жертв, вчиняв над ними сексуальне насилля та в подальшому викрадав їх особисті речі. На рахунку нападника життя двох містянок, одна з яких – 17-річна студентка.  

Звертаємо увагу, що судовий розгляд здійснюється у закритому судовому засіданні, оскільки справа пов’язана зі злочинами проти статевої свободи та статевої недоторканності особи.

 

Прес-служба суду