flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

5 років за ґратами проведе чоловік за хуліганські дії на дорозі

05 листопада 2019, 14:30

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу ухвалив вирок 44-річному чоловікові, обвинуваченому у хуліганстві.

Судовим розглядом встановлено, що ввечері 5 травня 2018 року обвинувачений Б. на автомобілі їхав з вулиці Січеславська в бік вулиці Сержанта Рзянкіна. Зупинившись перед регульованим пішохідним переходом неподалік зупинки «КРЕС», водія обурив повільний темп переходу одного з пішоходів. Не дочекавшись поки останній пройде, обвинувачений подав звуковий сигнал, проїхав далі та зупинився на відстані близько 10 м від пішохідного переходу, заважаючи іншим учасникам дорожнього руху. Діставши з салону автомобіля металеву палку, обвинувачений,  нецензурно висловлюючись в сторону пішохода та ігноруючи зауваження пересічних громадян, вдарив потерпілого палкою по голові, лівій руці та нозі, а також кулаком в обличчя. Після побиття пішохода  водій сів у автомобіль та поїхав з місця скоєння злочину. Таким діями обвинуваченого Б. потерпілому було спричинено тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості.

Попри часткове визнання обвинуваченим Б. своєї провини у вчиненому злочині, його вина під час судового розгляду була повністю доведена перед судом.

Суд визнав громадянина Б. винним у грубому порушенні громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю та нанесенням тілесних ушкоджень, з використанням предмету, заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень (частина 4 статті 296 Кримінального кодексу України) та призначив зловмиснику покарання у виді 5 років позбавлення волі.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення. З повним текстом рішення можна ознайомитись на сайті:  http://www.reyestr.court.gov.ua/, справа № 212/5459/18. Вирок суду від 31 жовтня 2019 року.

Прес-служба суду