flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд залишив під вартою дев'ятьох обвинувачених у скоєні злочинів, пов’язаних з незаконним обігом психотропних речовин

12 листопада 2019, 16:08

До Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу надійшов на розгляд обвинувальний акт стосовно 18 осіб, які обвинувачуються у створенні злочинної організації з метою вчинення особливо тяжких злочинів, пов’язаних з незаконним обігом психотропних речовин (частина 1 статті 255, частина 4 статті 28 – частина 3 статті 307, частина 3 статті 313 Кримінального кодексу України).

Розгляд цього обвинувального акту, з огляду на тяжкість покарання за вказані злочини, здійснюється колегією з трьох професійних суддів. 

11 листопада 2019 року відбулось підготовче судове засідання, під час якого колегією суддів було розглянуто клопотання прокурора про продовження запобіжного заходу дев’ятьом обвинуваченим, які тримаються під вартою.

Зважаючи на високу вірогідність переховування обвинувачених від суду, а також можливість їх незаконного впливу на свідків, колегія суддів вирішила продовжити цим особам строк тримання під вартою ще на 60 днів.

Наступне підготовче судове засідання призначено на 14 листопада 2019 року о 16.00 годині.

Нагадаємо, що 15 лютого 2019 року в Кривому Розі в ході масштабної спецоперації, правоохоронці провели понад 60 санкціонованих обшуків, в ході яких було виявлено нарколабораторію для виготовлення психотропних речовин та встановлено осіб, які можуть бути причетними до діяльності цієї нарколабораторії, а також до здійснення збуту психотропних речовин.

 

Прес-служба суду