flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Криворіжця засуджено за завдання тяжких тілесних ушкоджень товаришу

22 листопада 2019, 15:15

Жовтневим районним судом міста Кривого Рогу ухвалено вирок 29-річному чоловікові за заподіяння умисного тяжкого тілесного ушкодження своєму знайомому (частина 1 статті 121 Кримінального кодексу України).

         В ході судового розгляду встановлено, що у вересні 2017 року в нічний час доби, обвинувачений разом зі своїми товаришами перебували в кафе «Атмосфера» по вул. М. Світальського в м. Кривому Розі. Між обвинуваченим та його знайомим виник конфлікт, вирішувати який вони пішли на вулицю, де між ними зав’язалася бійка. Потерпілий вийшов розняти своїх товаришів, однак це лише обурило обвинуваченого та він вдарив його кулаком в ліву ділянку голови. Вказаний удар спричинив потерпілому тяжкі тілесні ушкодження у вигляді ушкодження лівого ока.

         Під час судового розгляду обвинувачений визнав свою вину у скоєному злочині та щиро розкаявся. Потерпілий, в свою чергу, просив суворо не карати свого кривдника та просив суд призначити обвинуваченому покарання не пов’язане з триманням під вартою.

         За результатами розгляду справи, суд визначив обвинуваченому покарання у виді 5 років позбавлення волі. Водночас, суд дійшов висновку про можливість виправлення обвинуваченого без відбування покарання, з застосуванням іспитового терміну на 3 роки. Крім того, суд задовольнив цивільний позов потерпілого та стягнув з обвинуваченого на його користь понад 200 тисяч гривень.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення. З повним текстом рішення можна ознайомитись на сайті:  http://www.reyestr.court.gov.ua/, справа № 212/2935/18. Вирок суду від 18 листопада 2019 року.

 

 Прес-служба суду