flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловіка, відомого як «криворізький рікша» засуджено до 5 років позбавлення волі

21 липня 2020, 15:04

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу ухвалив вирок 36-річному чоловікові, відомому як «криворізький рікша», за обвинуваченням у скоєнні умисного тяжкого тілесного ушкодження (частина 1 статті 121 Кримінального кодексу України).

         Судовим розглядом встановлено що, на початку липня 2018 року близько першої години ночі, обвинувачений рухався з металевим візком по проїжджій частині по вул. Едуарда Фукса в напрямку зупинки «Автотехнікум» у місті Кривому Розі. В цей час його побачила компанія молодиків, один з яких вирішив пожартувати над обвинуваченим. Хлопець підбіг до чоловіка з візком та став насміхатися над ним. Обурившись такою поведінкою молодика, обвинувачений дістав з ящика возику кухонний ніж та наніс потерпілому дев’ять ударів в область грудної клітини та лівого плеча. Такими діями хлопцеві були завдані тяжкі тілесні ушкодження у вигляді одного проникаючого, п’яти непроникаючих та трьох різаних ножових поранень.

         В судовому засіданні обвинувачений визнав вину у скоєному злочині. Потерпілий в свою чергу просив суд суворо покарати кривдника.

         Враховуючу особу обвинуваченого та всі обставини справи, суд призначив чоловікові покарання у виді 5 років позбавлення волі.

 

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення. З повним текстом рішення можна ознайомитись на сайті:  http://www.reyestr.court.gov.ua/, справа № 212/7468/18. Вирок суду від 21 липня 2020 року.

 

 Прес-служба суду