flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Вирок суду: призначено покарання покупцю за нанесення удару продавчині.

14 червня 2021, 14:35

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу ухвалив вирок 43-річному чоловіку за нанесення умисного легкого тілесного ушкодження (частина 2 статті 125 Кримінального кодексу України).

В судовому розгляді встановлено, що в липні 2020 року у Покровському районі міста Кривого Рогу, по вулиці Ватутіна біля магазину «Ювілейний» між покупцем та продавчинею виник конфлікт.

Жінка, яка здійснювала торгівлю тютюновими виробами, перебувала у приміщенні магазину без одягнутої захисної маски. Обвинувачений зробив продавчині зауваження з приводу відсутності у останньої захисної маски, що в свою чергу спричинило словесну перепалку між ними. Чоловік, не зробивши бажаної покупки, вийшов з приміщення магазину. Потерпіла громадянка М. обурившись поведінкою покупця наздогнала чоловіка на вулиці, намагаючись з'ясувати причину образ на свою адресу, та в цей час отримала від обвинуваченого удар кулаком в обличчя.            

Внаслідок таких дій  жінка отримала легкі тілесні ушкодження.

В судовому засіданні обвинувачений повністю визнав свою вину  та щиро розкаявся у вчиненому. Також добровільно відшкодував витрати на лікування потерпілої.

Вироком суду обвинуваченому призначено покарання у виді 1 (одного) року обмеження волі та звільнено від його відбування з іспитовим строком протягом 1 (одного) року. 

Також судом стягнуто з обвинуваченого на користь потерпілої моральну шкоду в сумі 50 000 грн.

 

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з моменту його проголошення.

Ознайомитись із вироком суду можна в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням: https://reyestr.court.gov.ua/Review/97473107

 

 

 Прес-служба суду