flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок чоловіку за розбій та замах на вбивство продавчині

15 вересня 2021, 08:39

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ухвалив вирок 33-річному чоловіку за скоєння розбою (частина 4 статті 187 Кримінального кодексу України) та замаху на умисне вбивство (частина 2 статті 15, частина 2 пункту 6 статті 115  Кримінального кодексу України).

В судовому розгляді встановлено, що 01 червня 2021 року у Покровському районі по вулиці Едуарда Фукса (зупинка Автотехнікум)  приблизно о 09:00 годині обвинувачений К. прийшов до приміщення магазину, де потерпіла працювала продавчинею.

Чоловік раптово накинувся на жінку, завдавши їй удару молотком в голову, в результаті чого вона впала на підлогу. Не зупинившись на цьому, обвинувачений наніс декілька ударів кулаком в голову, потім лезом канцелярського ножа та руками наніс численні удари в ділянку шиї та грудної клітини. Після чого обвинувачений К. обшукав потерпілу та заволодів її особистими речами, викрав продукти з магазину та  втік  з місця вчинення злочину.

Внаслідок таких дій  жінка отримала тяжкі тілесні ушкодження.

Згідно висновку судово-психіатричної експертизи, у період скоєння злочину обвинувачений страждав і наразі страждає на хронічне психічне захворювання, через що не може усвідомлювати свої дії та керувати ними.

Ухвалою суду від 31 серпня 2021 року до обвинуваченого К. застосовано примусові заходи медичного характеру у вигляді госпіталізації до закладу з надання психіатричної допомоги  із суворим наглядом.

 

Ухвала суду не набрала законної сили та може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з моменту її проголошення.

 

 

* Примусовими заходами медичного характеру є надання амбулаторної психіатричної допомоги, поміщення особи, яка вчинила суспільно небезпечне діяння, що підпадає під ознаки діяння, передбаченого Кримінальним кодексом України, в спеціальний лікувальний заклад з метою її обов'язкового лікування, а також запобігання вчиненню нею суспільно небезпечних діянь  (стаття 92 Кримінального кодексу України).

 

 

 Прес-служба суду