flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловіка засуджено за незаконну порубку дерев

13 жовтня 2021, 14:46

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області затвердив угоду про визнання винуватості та визнав особу винною у вчиненні незаконної порубки дерев у лісах за попередньою змовою групою осіб, що заподіяло істотну шкоду (частина 2 статті 246 Кримінального кодексу України).

За обставинами справи, у вересні поточного року 54-річний обвинувачений К., разом із співучасником, не маючи спеціального дозволу на вирубку дерев, приїхали до території Дичанського лісництва Державного підприємства «Криворізьке лісове господарство», яке знаходиться у Покровському районі міста Кривого Рогу.

Зловмисниками на території лісництва було незаконно зрубано 35 дерев породи: біла акація, дуб, клен. Вказаними діями було завдано істотної шкоди довкіллю та спричинено державі майнових збитків на суму понад 110 тисяч гривень.

Вироком суду від 07 жовтня 2021 року обвинуваченому К. призначено покарання у виді 3 (трьох) років обмеження волі та звільнено від його відбування з іспитовим строком протягом 1 (одного) року.

Також обвинуваченого зобов’язано відшкодувати лісництву завдані матеріальні збитки в розмірі понад 110 тисяч гривень.

 

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з моменту його проголошення.

 

Ознайомитись із вироком суду можна в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням: https://reyestr.court.gov.ua/Review/100169282

 

 

Прес-служба суду