flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухвалено вирок голові ОСББ

27 жовтня 2021, 08:37

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ухвалив вирок 32-річній жінці та визнав її винною у привласненні чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (частина 2 статті 191 Кримінального кодексу України).

Судовим розглядом встановлено, що з вересня 2018 року по червень 2019 року обвинувачена І. обіймала посаду голови правління Об’єднання співвласників багатоквартирного будинку по вулиці Миколи Світальського у Покровському районі міста Кривого Рогу.

Жінка мала доступ до банківського рахунку та розпоряджалася коштами, які перераховувались на нього співвласниками ОСББ для здійснення оплати за обслуговування багатоквартирного будинку.

Використовуючи своє службове становище, жінка систематично знімала гроші з рахунку ОСББ та витрачала їх на власні потреби, чим завдала об’єднанню співвласників майнової шкоди на суму понад 230 тисяч гривень.

Під час судового розгляду обвинувачена І. повністю визнала свою провину у скоєному та щиро розкаялась.

Вироком суду від 22 жовтня 2021 року обвинуваченій призначено покарання у виді 1 року позбавлення волі з відстроченням його відбування до досягнення дитиною 3-х річного віку.

Також судом позбавлено обвинувачену права обіймати посади, пов’язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських обов’язків на строк 3 роки та зобов’язано відшкодувати ОСББ завдані матеріальні збитки в розмірі понад 230 тисяч гривень.

 

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з моменту його проголошення.

 

Ознайомитись із вироком суду можна в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням:  https://reyestr.court.gov.ua/Review/100473461   

 

 

Прес-служба суду