flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд засудив водія за опір працівникові патрульної поліції

11 листопада 2021, 12:54

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ухвалив вирок 35-річному мешканцю міста Кривого Рогу та визнав його винним у вчиненні опору працівникові правоохоронного  органу під час виконання ним службових обов’язків (частина 2 статті 342 Кримінального кодексу України)

Судовим розглядом встановлено, що у лютому 2020 року обвинувачений Т. на своєму автомобілі марки «Тойота Камрі» рухався по вулиці Ракітіна у Покровському районі міста Кривого Рогу.

За перевищення швидкості руху чоловік був зупинений патрульною поліцією. Інспектор поліції повідомив водія про порушення ним Правил дорожнього руху України та заборонив останньому рухатися далі.

Проте обвинувачений Т., всупереч висловленої законної вимоги працівника поліції, поїхав з місця зупинки, наїхавши на ногу інспектора. Чим спричинив останньому фізичного болю.  

Своїми діями обвинувачений здійснив опір працівникові правоохоронного  органу під час виконання ним службових обов’язків.

Вироком суду від 03 листопада 2021 року обвинуваченому Т.  призначено покарання у виді арешту строком на три місяці.

 

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення. 

Ознайомитись із вироком суду можна в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням: https://reyestr.court.gov.ua/Review/100759921