flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Криворіжця засуджено за підробку міжнародного свідоцтва про вакцинацію

07 грудня 2021, 15:58

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області визнав винним раніше судимого 42-річного чоловіка у скоєнні кримінального проступку за ознаками підроблення офіційного документа, який видається установою і який надає права, з метою використання його іншою особою (частина 1 статті 358 Кримінального кодексу України).

Судом встановлено, що на початку листопада 2021 року біля одного із ринків у Покровському районі міста Кривого Рогу обвинувачений Л. у малознайомого чоловіка придбав печатки лікаря та лікарні однієї із областей України, а також флеш-носій із готовими бланками міжнародного свідоцтва про вакцинацію.

В подальшому на сайті оголошень «ОLX.ua» зловмисник розмістив оголошення про продаж міжнародних свідоцтв про вакцинацію за 1200 гривень.

Роздруковуючи на принтері бланк міжнародного свідоцтва про вакцинацію та залишаючи на ньому несправжні відтиски печаток лікаря та лікарні, обвинувачений у вказаний спосіб підробив офіційний документ про вакцинацію.

Вироком суду від 02 грудня 2021 року обвинуваченого Л. визнано винним у вчиненні кримінального проступку, передбаченого частиною 1 статті 358 Кримінального кодексу України, та призначено покарання у виді 1 року обмеження волі.

З урахуванням раніше призначеного покарання за вироком Жовтневого районного суду міста Кривого рогу Дніпропетровської області від 29.10.2021 року, обвинуваченому було призначено остаточне покарання у виді 2 років та 1 місяця позбавлення волі.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня отримання копії вироку.

Ознайомитись із вироком суду можна в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням: https://reyestr.court.gov.ua/Review/101553171

 

 

Прес-служба суду