flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сварка сусідів: суд виніс вирок

28 грудня 2021, 15:02

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ухвалив вирок раніше судимому 47-річному чоловіку за нанесення умисного тяжкого тілесного ушкодження (частина 1 статті 121 Кримінального кодексу України).

В судовому розгляді встановлено, що в січні 2020 року, увечері, обвинувачений А. разом зі своєю співмешканкою перебували біля входу до під’їзду будинку по вулиці Міжпланетна у Покровському районі міста Кривого Рогу.

Побачивши свого сусіда, який був у стані алкогольного сп’яніння, обвинувачений попросив вибачитись за конфлікт, який стався між чоловіками  напередодні. Проте, між чоловіками спалахнула сварка, яка переросла у бійку.   Під час бійки чоловіки наносили один одному удари руками та ногами по різним частинам тіла.

В подальшому з’ясовувати стосунки чоловіки продовжили у дворі будинку, де потерпілий П. наніс обвинуваченому удар ключем в область обличчя, пошкодивши останньому нижню губу. Обурившись такими діями, обвинувачений завдав потерпілому П. близько 12 ударів у тулуб колото-ріжучим предметом, спричинивши тяжкі тілесні ушкодження.

Вироком суду від 20 грудня 2021 року обвинуваченому А. призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі та звільнено від його відбування з іспитовим строком протягом 2 років.

Також, судом було задоволено цивільний позов потерпілого та стягнутого з обвинуваченого завдану злочином матеріальну шкоду на суму  понад 8 тис. гривень та моральну шкоду на суму 15 тис. гривень.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Ознайомитись із вироком суду можна в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням: https://reyestr.court.gov.ua/Review/102012631 

 

 

 Прес-служба суду