flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок чоловіку за вчинення грабежу

03 лютого 2022, 10:45

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу ухвалив вирок 44-річному чоловіку у скоєнні грабежу, вчиненого повторно (частина 2 статті 186 Кримінального кодексу України) та за нанесення необережного тяжкого тілесного ушкодження (стаття 128 Кримінального кодексу України).

В судовому розгляді встановлено, що в березні 2019 року, вночі, навпроти кафе «Атмосфера» у Покровському районі міста Кривого Рогу між обвинуваченим П. та незнайомим йому чоловіком стався конфлікт.

Незнайомець образив та штовхнув обвинуваченого, внаслідок чого останній впав на асфальт, а незнайомець втік до кафе «Атмосфера».

Бажаючи помститися, чоловік став чекав на незнайомця біля кафе.

Згодом обвинувачений П. побачив, як із кафе вийшов чоловік, який за статурою та одягом був схожий на чоловіка, з яким у нього виник конфлікт, проте через погане освітлення не міг його роздивитись.

Далі обвинувачений наздогнав чоловіка та наніс йому удар в область потилиці, від якого потерпілий Б. впав на тротуарну доріжку, вдарившись головою об каміння, та втратив свідомість.

Перевернувши потерпілого та побачивши, що це не його кривдник, обвинувачений відійшов від нього, проте згодом повернувся та, застосовуючи силу, забрав у потерпілого барсетку з особистими речами.

Своїми діями обвинувачений спричинив потерпілому Б. тяжкі тілесні ушкодження та майнову  шкоду на загальну суму понад 3,7 тисячі гривень.

Пізніше обвинувачений П., знаходячись неподалік від приміщення кафе «Атмосфера», побачив іншого чоловіка, який проходив повз. Бажаючи збагатитись, обвинувачений наздогнав потерпілого П. та наніс йому удар рукою в голову, від якого останній впав та вдарився головою об асфальт. Далі обвинувачений забрав особисті речі чоловіка.

Своїми діями обвинувачений П. спричинив потерпілому П. легкі тілесні ушкодження та майнову  шкоду на загальну суму понад 1,5 тисячі гривень.

Під час судового розгляду обвинувачений П. повністю визнав свою провину у скоєному, щиро розкаявся та добровільно відшкодував потерпілим завдану шкоду.

За сукупністю злочинів суд, з урахуванням позиції потерпілих, які просили не призначати суворе покарання обвинуваченому, призначив покарання у виді 5 років позбавлення волі із звільненням від його відбування з іспитовим строком на 3 роки.

Вирок суду від 26 січня 2022 року не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Ознайомитись із вироком суду можна у  Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням: https://reyestr.court.gov.ua/Review/102777141

 

 

 Прес-служба суду