flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Хуліганство зі спробою підпалу: вирок ухвалено

17 травня 2022, 11:55

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу ухвалив вирок 20-річному чоловіку у скоєнні хуліганства із застосуванням іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленого для нанесення тілесних ушкоджень (частина 4 статті 296 Кримінального кодексу України).

За обставинами справи, в квітні 2022 року неподалік зупинки громадського транспорту «173-квартал» у Покровському районі міста Кривого Рогу, обвинувачений В. разом зі своїми знайомими розпивав спиртні напої.

Увечері цього ж дня біля одного із під’їздів по вулиці Курчатова, під час комендантської години у військовий час, обвинувачений В. голосно ображав нецензурною лайкою мешканців будинку, які робили йому зауваження, та штовхав автомобілі, що знаходились у дворі будинку. Надалі, чоловік підпалив фітель пляшки із займистою рідиною, яку приніс із собою та яка після розбиття могла спричинити пожежу, та кинув її у житловий будинок. Мешканці будинку швидко загасили палаючу рідину із розбитої пляшки.

Вироком суду від 11 травня 2022 року було затверджено угоду про визнання винуватості та призначено обвинуваченому В. узгоджене сторонами кримінального провадження покарання у виді 4 років позбавлення волі.

З урахуванням невідбутої частини покарання, призначеного вироком Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області від 02.09.2021 року, обвинуваченому В. було призначено остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 5 років 1 місяць.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з моменту його проголошення.

 

 

 

 

 

Прес-служба суду