flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Шахрайство в мережі: вирок ухвалено

03 червня 2022, 13:58

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ухвалив вирок 23-річному чоловіку, обвинуваченому у вчиненні шахрайства (частина 1 статті 190 Кримінального кодексу України).

Судом встановлено, що в березні 2022 року, у Покровському районі міста Кривого Рогу, обвинувачений Л., використовуючи свій мобільний телефон та всесвітню мережу «Інтернет», вступив в групу під назвою «Координация волонтеров Кривой Рог» в месенджері «Телеграм», де розміщував повідомлення щодо продажу товарів, наміру яких реалізовувати не мав.

Тоді ж, чоловік побачив оголошення потерпілої Д. щодо потреби у ліках, та, зв’язавшись з останньою через електронні повідомлення в месенджері «Телеграм», запевнив її про можливість придбати необхідні ліки у нього. Жінка, довірившись обвинуваченому, переказала на його рахунок кошти, проте обіцяних ліків так і не отримала.

Своїми діями обвинувачений Л. завдав потерпілій матеріальної шкоди на суму 3 000,00 грн.

Вироком суду від 30 травня 2022 року було затверджено угоду про визнання винуватості та призначено обвинуваченому Л. узгоджене сторонами кримінального провадження покарання у виді 1 року обмеження волі та звільнено від його відбування з іспитовим строком тривалістю 1 рік.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня отримання копії вироку.

 

 

 

 

 

Прес-служба суду