flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд присудив штраф жінці за невиконання нею батьківських обов’язків

22 листопада 2022, 09:50

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області розглянув справу про притягнення до адміністративної відповідальності 27-річної жінки за ухилення від виконання батьківських обов’язків (частина 2 статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

За обставинами справи, у Покровському районі міста Кривого Рогу, двоє малолітніх дітей віком 9 та 11 років з вересня по листопад 2022 року жодного разу не відвідали дистанційне навчання у одній з гімназій міста Кривого Рогу. У зв’язку з тим, що діти не отримують загальнообов’язкову освіту, адміністрація гімназії звернулась до Національної поліції України та працівниками правоохоронного органу було складено протокол про притягнення матері до адміністративної відповідальності за невиконання нею обов’язків щодо виховання дітей. У своїх письмових поясненнях жінка свою провину визнала повністю, пояснивши свою поведінку браком вільного часу на дітей.

Зазначеними діями жінка порушила Закон України «Про охорону дитинства» та статтю 150 Сімейного кодексу України, якими передбачено обов’язок батьків щодо виховання та розвитку дитини.

Постановою суду від 16 листопада 2022 року жінку визнано винною у вчиненні вказаного адміністративного правопорушення та призначено покарання у виді штрафу в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходу громадян, що становить 1700 гривень.

Постанова суду не набрала законної сили та може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду протягом 10 днів з дня її винесення.