flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Криворіжця засуджено за використання символіки комуністичного тоталітарного режиму

14 березня 2023, 12:59

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області затвердив угоду про визнання винуватості та визнав 39-річного чоловіка винним у публічному використанні символіки комуністичного тоталітарного режиму (частина 1 статті 436-1 Кримінального кодексу України).

За обставинами справи, з лютого 2022 року по січень 2023 року обвинувачений К. на власній сторінці у соціальній мережі «Вконтакте», створеній раніше, поширював та розміщував публікації із символікою комуністичного тоталітарного режиму. Зокрема, зображення державного прапора та герба СРСР, прапора та інших зображень, в яких відтворюється поєднання серпа та молота, серпа, молота та п’ятикутної зірки.

Своїми діями обвинувачений К. порушив Закон України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки» від 09.05.2015 року та вчинив кримінальне правопорушення за ознаками ч. 1 ст. 436-1 КК України.

Під час досудового розслідування обвинувачений К. повністю визнав свою провину у скоєному, щиро розкаявся та активно сприяв розкриттю скоєного кримінального правопорушення.

Вироком суду від 07 березня 2023 року відносно обвинуваченого К. було затверджено угоду про визнання винуватості  та призначено обвинуваченому К. узгоджене сторонами кримінального провадження покарання у виді 3 років позбавлення волі, та звільнено від його відбування з іспитовим строком протягом 1 року.

 

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

 

Ознайомитись із вироком суду можна в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням: https://reestr.court.gov.ua/Review/109407733

 

 

Прес-служба суду