flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Про призначення без конкурсного відбору на період дії воєнного стану

05 червня 2023, 09:14

20 травня 2022 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо функціонування державної служби та місцевого самоврядування у період дії воєнного стану», яким внесено зміни до Закону України «Про правовий режим воєнного стану». Зазначеними змінами, зокрема, врегульовано питання призначення на посади державної служби громадян України в період дії воєнного стану.

Відповідно до частини 5 статті 10 Закону України від 12 травня 2022 року
№ 2259-IX «Про правовий режим воєнного стану» (далі – Закон 2259-IX), у період дії воєнного стану особи призначаються на посади державної служби керівником державної служби або суб’єктом призначення без конкурсного відбору, обов’язковість якого передбачена законом, на підставі поданої заяви, заповненої особової картки встановленого зразка та документів, що підтверджують наявність у таких осіб громадянства України, освіти та досвіду роботи згідно з вимогами законодавства, встановленими щодо відповідних посад.

Відповідно до Закону 2259-IX особа, яка претендує на зайняття посади державної служби, у період дії воєнного стану не подає декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, передбачену Законом України "Про запобігання корупції", та документ про підтвердження рівня володіння державною мовою відповідно до Закону України "Про забезпечення функціонування української мови як державної". Таку Декларацію та Сертифікат подають протягом трьох місяців з дня припинення чи скасування воєнного стану, у разі якщо такі документи не були подані ними раніше.

У Жовтневому районному суді міста Кривого Рогу Дніпропетровської області наявні вакантні посади державної служби категорії «В», а саме:

  • Головний спеціаліст; 
  • Судовий розпорядник.

Вимоги: наявність вищої освіти ступеня не нижче молодшого бакалавра або бакалавра, вільне володіння державною мовою.

За додатковою інформацією стосовно добору персоналу можна звертатися за номером телефону + 38 096 762 20 07, +38 097 145 93 27, а також надсилати листи на офіційну електронну адресу суду levchenko@gtk.dp.court.gov.ua.

У період воєнного стану робочий день з понеділка по четвер з 08 год. 00 хв. до 16 год. 00 хв., п’ятниця з 08 год. 00 хв. до 14 год. 45 хв.

Запрошуємо бажаючих підкріпити свою освіту практичним досвідом!!!