flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Чоловіка притягнуто до адміністративної відповідальності за домашнє насильство над батьком

16 червня 2023, 10:42

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області притягнув до адміністративної відповідальності 33-річного чоловіка за вчинення домашнього насильства (стаття 173-2 Кодексу України про адміністративну відповідальність).

За обставинами справи, у травні 2023 року біля одного із приватних будинків по вулиці Ампера у Покровському районі міста Кривого Рогу чоловік неодноразово вчиняв конфлікт зі своїм батьком, з яким мешкає по сусідству, на ґрунті майнових вимог до останнього.

Намагаючись добитися свого, молодик тривалий час переслідував батька, висловлюючи на його адресу образи, при цьому виражаючись нецензурною лайкою, кидав в нього сміття, труби, арматуру. Задля посилення психологічного тиску хлопець використовував гучномовець, включав записи, що лунали на все подвір’я, а також вивішував банери з вимогою до батька повернути йому гроші.

Кривдника вже не раз було притягнуто до адміністративної відповідальності за домашнє насильство.

Внаслідок вищевказаних дій на чоловіка було складено два протоколи про адміністративні правопорушення, за результатами розгляду яких чоловіка було оштрафовано на суму більше ніж 600 гривень. Також, порушник сплатить більше 1000 гривень судового збору в дохід держави.

 

Ознайомитись із вказаними постановами можна в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням: 

https://reyestr.court.gov.ua/Review/111218285,       

https://reyestr.court.gov.ua/Review/111218282.

 

 

 

 

Прес-служба суду