flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Криворіжця засуджено за заподіяння тяжких тілесних ушкоджень, що призвели до смерті потерпілого

21 липня 2023, 12:21

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ухвалив вирок раніше судимому 27-річному чоловіку за умисне тяжке тілесне ушкодження, що спричинило смерть потерпілого (частина 2 статті 121 Кримінального кодексу України) та незаконне заволодіння транспортним засобом, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого (частина 3 статті 289 КК України).

Судом встановлено, що у травні 2019 року обвинувачений П. знаходився на узбіччі автошляху «Запоріжжя - Кривий Ріг - Кропивницький» біля с. Нива Трудова Апостолівського району Дніпропетровської області.   

Будучи напідпитку, обвинувачений П. підійшов до автомобіля, за кермом якого знаходився потерпілий Б., та через незачинене вікно вдарив останнього кулаком в обличчя. Після того, як чоловік вийшов з машини, нападник продовжив його бити руками по голові. В подальшому обвинувачений знайшов в автомобілі потерпілого сапу та дерев’яним тримачем сапи завдав потерпілому безліч ударів по голові та тулубу. Потім нападник заволодів належним потерпілому автомобілем.  

Від отриманих травм потерпілий помер у лікарні.

Під час судового розгляду обвинувачений П. свою провину не визнав, збитки не відшкодував.

Вироком суду від 27 червня 2023 року обвинуваченого П. було визнано винним у вчиненні вказаних кримінальних правопорушень та призначено остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 11 років.

Також, задоволено цивільний позов, яким з обвинуваченого П. на користь потерпілої Б. (доньки вбитого) було стягнуто матеріальну шкоду в розмірі понад 30-ти тисяч гривень та моральну шкоду в розмірі 500-та тисяч гривень.

 

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом 30 днів з моменту проголошення.

 

Ознайомитись із вироком суду можна в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням: https://reestr.court.gov.ua/Review/111802108 

 

 

Прес-служба суду