flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд ухвалив вирок посадовцю за корупційний злочин

22 листопада 2023, 12:58

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ухвалив вирок 39-річному чоловіку за одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди (частина 3 статті 369-2 Кримінального кодексу України).

Судовим розглядом встановлено, що обвинувачений Ш. обіймав посаду заступника селищного голови з питань житлово-комунального господарства однієї із селищних рад Широківського району Дніпропетровської області.

Так, наприкінці 2019 року посадовець вимагав неправомірну вигоду від представника підприємства, яке мало намір отримати земельну ділянку на території Широківського району з метою подальшого створення на ній автозаправки. На початку 2020 року обвинуваченим Ш. було одержано «винагороду» у розмірі 7 тис. доларів США, в обмін на яку чоловік обіцяв забезпечити прийняття місцевою радою низки рішень на користь підприємства для отримання земельної ділянки.

Під час судового розгляду обвинувачений Ш. свою вину не визнав.

Вироком суду від 13 листопада 2023 року обвинуваченого Ш. було визнано винним у вчиненні вказаного кримінального правопорушення та призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з конфіскацією частини майна.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

 

Ознайомитись із вироком суду можна в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням: https://reyestr.court.gov.ua/Review/114837975 

 

 

Прес-служба суду