flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Ухилення від несення військової служби: вирок ухвалено

01 травня 2024, 12:12

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу Дніпропетровської області ухвалив вирок 43-річному військовослужбовцю за ухилення від несення обов’язків військової служби шляхом іншого обману, вчинене в умовах воєнного стану (частина 4 статті 409 Кримінального кодексу України).

За обставинами справи, у 2023 року обвинувачений Б. проходив службу за контрактом в одній з військових частин.

Не бажаючи нести обов’язки військової служби чоловік періодично ухилявся від їх виконання. Так, обвинувачений Б. неодноразово повідомляв командуванню військової частини, що вибув на лікування. Проте, після повернення до місця проходження військової служби будь-яких документів на підтвердження поважності причин відсутності на службі чоловік не надавав та, як виявилось, використовував вільний час на власний розсуд.

У судовому засіданні обвинувачений Б. повністю визнав свою провину у скоєному та щиро розкаявся.

Вироком суду від 23 квітня 2024 року відносно обвинуваченого Б. було затверджено угоду про визнання винуватості  та призначено обвинуваченому Б. узгоджене сторонами кримінального провадження покарання у виді 1 року позбавлення волі та змінено цей термін на підставі статті 58 КК України, призначивши обвинуваченому Б. покарання у виді службового обмеження для військовослужбовців строком на 1 рік із відрахуванням в дохід держави Україна 10 відсотків із суми грошового забезпечення.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом 30 днів з моменту його проголошення.

Ознайомитись із вироком суду можна в Єдиному державному реєстрі судових рішень за посиланням: https://reyestr.court.gov.ua/Review/118541945.

 

 

 

Прес-служба суду