flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

День відкритих дверей

22 листопада 2017, 16:25

         

  21 листопада 2017 року в Жовтневому районному суді м. Кривого Рогу Дніпропетровської області відбулася зустріч працівників суду з гостями -  учнями 5 класу Криворізької спеціалізованої школи I-III ступенів № 71 у супроводі класного керівника та шкільного психолога, в рамках заходу «День відкритих дверей у суді», де приймали участь також прокурор та адвокат.

  Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе огляд  зали судових засідань, обладнану системою відеоконференцзв’язку, ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів, працівників апарату суду, символами судової влади та її атрибутами.

Зустріла гостей головний спеціаліст (прес-секретар) суду Салтикова Юлія, яка стисло ознайомила учасників заходу з символом правосуддя – Фемідою, зображення якої присутнє в холі суду.

Подальша зустріч проходила в залі судового засідання обладнаному системою відеоконференцзв’язку.

Захопила дітей своїм змістом розповідь судді Чайкіна Ігоря Борисовича на тему: «Діяльність судді, символи та символіка судової влади». Цікава та насичена розповідь прикувала увагу усіх учасників заходу.

Запрошена на зустріч прокурор Криворізької місцевої прокуратури №2 – Плющакова Людмила Миколаївна, виступила з розповіддю про наслідки адміністративного та кримінального правопорушення малолітніми та неповнолітніми особами.

В свою чергу, про діяльність та роль адвоката в суді, розповіла адвокат Калашнікова Вероніка Сергіївна, детально пояснивши, яким чином адвокат здійснює захист прав осіб.

Обладнання зали системою відеоконференцзв’язку дало змогу презентувати запрошеним гостям інформаційно – просвітницький ролик про права дітей, відповідно до Конвенціїї ООН про права дітей.

По закінченню виступів, слухачі виявили високу активність. Суддя відповів на різноманітні питання гостей, які свідчили про інтерес дітей до характеру та умови роботи судді. Не оминули гості допитливими та цікавими питаннями і прокурора та адвоката, які із задоволенням надали відповіді.

Класний керівник, Гострик Вікторія Василівна, зазначила, що День відкритих дверей - це гарна можливість побачити організацію роботи суду зсередини.

Завершилась тепла зустріч фотографуванням на згадку усіх учасників!

 За повідомленням прес-служби суду