flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Результат проведення Дня відкритих дверей

24 квітня 2018, 14:21

У Жовтневому районному суді м. Кривого Рогу Дніпропетровської області вже стало гарною традицією проведення Дня відкритих дверей. Такий захід проводиться щороку з метою набуття учнями навчальних закладів необхідних знань про діяльність та організацію роботи місцевого суду, підвищення рівня поінформованості про право кожного громадянина на звернення до суду, а також для підвищення рівня правової культури і правової освіти молоді, формування у них поваги до Права.

 Участь у заході прийняли учні 9-А класу Криворізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 62 разом з класним керівником Власюк Інною Борисівною.

Зустріла учнів головний спеціаліст суду (прес-секретар) Юлія Салтикова, яка розповіла  школярам про Феміду – богиню правосуддя згідно з давньогрецькою міфологією. Розповідь була доповнена поясненням значень таких символів як пов’язка на очах Феміди, ваги та меч у руках богині правосуддя.

Подальше знайомство з роботою суду відбулось у залі судового засідання. Суддя Жовтневого районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області Власенко Марина Дмитрівна розповіла школярам, що правосуддя суддею здійснюється в мантії та з нагрудним знаком – це є вимогою Закону. Їх зразки є єдиними для всіх суддів України. Про вищевказану атрибутику суддя розповіла більш детельно з презентацією ілюстрацій за допомогою обладнання для проведення відеоконферензв’язку.

Також, Марина Власенко розповіла школярам про кримінальну та адміністративну відповідальність, що дуже зацікавило присутніх та призвело до жвавого обговорення даної теми.

У доступній формі суддею було роз’яснено порядок надання та отримання інформації, порядок звернення до суду,  про що слід пам’ятати під час перебування в суді,  як поводити себе  під час слухання справи, які існують негативні  наслідки порушення правил  поведінки у суді. Гості суду дізналися про роботу апарату суду, про їх  посадові обов’язки.

З роботою адвокататури, учнів Криворізької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 62 ознайомила присутня на зустрічі Калашнікова Вероніка Сергіївна.

За допомогою обладнання для проведення відеоконферензв’язку, школярі мали змогу ознайомитися з відеороликом «Конвенція ООН про права дитини».

День відкритих дверей залишив у всіх учасників заходу позитивні враження та збагатив корисною інформацією.