flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулась зустріч із школярами

15 травня 2018, 16:00

14 травня 2018 року в Жовтневому районному суді м. Кривого Рогу Дніпропетровської області відбувся захід для учнів 6-Б класу Криворізького Покровського ліцею Криворізької міської ради Дніпропетровської області під гаслом:

«Я хочу знати все про суд!».

            У заході прийняли участь: суддя Жовтневого районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області – Чайкін Ігор Борисович; прокурор Криворізької місцевої прокуратури №2 – Плющакова Людмила Миколаївна, адвокат з багаторічним стажем – Орлов Володимир Іванович та представники Покровського районного сектору з питань  пробації м. Кривий Ріг Південно-Східного міжрегіонального управління питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції – Коптєва Олена Дмитрівна та Биховець Валентина Василівна.

            Гостей зустріла головний спеціаліст (прес-секретар) Юлія Салтикова, яка розповіла про роботу канцелярії суду, зручність отримання інформації за допомогою наявного в суді інформаційного кіоску, з роботою охорони суду. Прикувала увагу школярів металева рама для перевірки відвідувачів суду.

Далі гості були запрошені до зали судового засідання, обладнаному системою відеоконференцзв’язку, де і продовжилось ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів, працівників апарату суду, символами судової влади та її атрибутами.

Розповідь судді Чайкіна Ігоря Борисовича на тему: «Діяльність судді, символи та символіка судової влади» була цікава усім учасникам заходу.

Запрошена на зустріч прокурор Криворізької місцевої прокуратури №2 – Плющакова Людмила Миколаївна, виступила з розповіддю про наслідки адміністративного та кримінального правопорушення малолітніми та неповнолітніми особами.

В свою чергу, про діяність та роль адвоката в суді, розповів адвокат Орлов Володимир Іванович, детально пояснивши, яким чином адвокат здійснює захист прав осіб.

Обладнання зали системою відеоконференцзв’язку дало змогу презентувати запрошеним гостям інформаційно – просвітницький ролик про судові інстанції та правила звернення до них.

Також, школярам видалась змога познайомитись з представниками досить нової служби Покровського районного сектору з питань  пробації м. Кривий Ріг Південно-Східного міжрегіонального управління питань виконання кримінальних покарань та пробації Міністерства юстиції, про яку детально розповіли представники цієї служби -  Коптєва Олена Дмитрівна та Биховець Валентина Василівна.

По закінченню виступів, слухачі виявили високу активність. Суддя відповів на різноманітні питання гостей, які свідчили про інтерес дітей до характеру та умов роботи судді.

Класний керівник, Бойчик Ірина Олександрівна, зазначила, що такі заходи - це гарна можливість побачити організацію роботи суду зсередини.

Завершилась тепла зустріч фотографуванням на згадку усіх учасників!

 

 Прес-служба суду