flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

ДОВІЧНЕ УВ’ЯЗНЕННЯ ПРИЗНАЧЕНО СУДОМ ПРИСЯЖНИХ

14 серпня 2018, 09:26

На лаві підсудних у Жовтневому районному суді м. Кривого Рогу Дніпропетровської області опинився громадин Б., який обвинувачується у вчиненні одразу чотирьох особливо тяжких злочинів.

Розгляд даної кримінальної справи за клопотанням обвинуваченого Б. здійснювався у складі двох суддів та трьох присяжних у закритому судовому засіданні.

Представник державного обвинувачення вважав, що результатами судового розгляду було доведено винуватість  громадянина Б. у вчиненні злочинів за ч. 4 ст. 187, ч. 2 ст. 152, ч. 3 ст. 153, п.п. 6, 10 ст. 115 КК України, які виразились у проникненні до житла потерпілої К., знерухомленні її, насильницькому задоволенні  з потерпілою К., проти її волі, своєї статевої пристрасті, як у формі природних статевих зносин так і неприроднім способом,  з подальшим умисним вбивством останньої, вчиненим з корисливих мотивів. За результатами судового розгляду прокурор просив суд призначити за вказані злочини обвинуваченому Б. найсуворіше покарання у виді довічного позбавлення волі з конфіскацією усього його майна.

Потерпілий К., який є братом вбитої громадянки К, також просив суд призначити найсуворіше покарання до обвинуваченого Б. у виді  довічного позбавлення волі з конфіскацією усього його майна.

Обвинувачений Б. свою вину у вчиненні вказаних злочинів заперечував та зазначив про свою непричетність до вказаних кримінальних правопорушень.

За результатами судового розгляду суд присяжних одноголосно прийшов до висновку про доведеність вини обвинуваченого Б. у вчиненні розбою, вчиненого особою, яка раніше вчинила розбій, поєднаного з проникненням у житло та заподіянням тяжких тілесних ушкоджень; зґвалтуванні, вчиненого повторно, особою яка раніше вчинила злочин передбачений ст. 153 КК України, що спричинило особливо тяжкі наслідки; задоволенні статевої пристрасті неприроднім способом із застосуванням фізичного насильства та погрози його застосування, вчиненого повторно, особою яка раніше вчинила злочин передбачений ст. 153 КК України;  вбивстві, з корисливих мотивів, поєднаного із зґвалтуванням та насильницьким задоволенням статевої пристрасті неприроднім способом та призначенні найсуворішого покарання обвинуваченому Б. у виді довічного позбавлення волі з конфіскацією усього його майна.

Вказаний вирок суду може бути оскаржений  учасниками судового провадження протягом тридцяти днів до Апеляційного суду Дніпропетровської області через Жовтневий районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області.