flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Продовжено строк тримання під вартою обвинуваченого в умисному вбивстві чотирьох чоловік

06 травня 2019, 10:40

Колегія суддів Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу продовжила строк тримання під вартою обвинуваченому в умисному вбивстві чотирьох осіб (стаття 115 КК України) та у незаконному поводженні зі зброєю, бойовими припасами (стаття 263 КК України) ще на 60 днів.

Так, в суді триває підготовче судове засідання по кримінальній справі стосовно громадянина Л. та колегією суддів проводиться підготовка до судового розгляду цієї кримінальної справи.

Під час підготовчого судового засідання прокурор заявив клопотання про продовження раніше обраного обвинуваченому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою ще на 60 днів. При цьому він посилався на те, що потрібно враховувати тяжкість злочину, в якому громадянин Л. обвинувачується, а також на необхідність запобігання вчинення ним інших злочинів з огляду на кількість жертв. Одна з потерпілих, яка приймала участь у засіданні суду, підтримала клопотання прокурора. Обвинувачений та його захисник заперечували щодо продовження строку тримання під вартою, зважаючи на відсутність необхідності застосування будь-якого запобіжного заходу відносно  громадянина Л.

Колегія суддів за результатами розгляду такого клопотання дійшла висновку про доведеність існування наголошених прокурором ризиків та вважала, що саме тримання під вартою забезпечить необхідну процесуальну поведінку обвинуваченого.

Наступне судове засідання призначено на 26 червня 2019 року о 13.30 годині.

Нагадаємо, що 28 жовтня 2018 року в палісаднику одного з домоволодінь  Центрально-Міського району міста Кривого Рогу працівниками поліції було знайдено закопаними чотири чоловічих трупа.

 

Прес-служба суду