flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Криворіжанка понесла кримінальну відповідальність за подвійне голосування у першому турі виборів Президента України

10 травня 2019, 16:04

У Жовтневому районному суді міста Кривого Рогу затверджено угоду про визнання винуватості у кримінальній справі за обвинуваченням громадянки Ю. у незаконному голосуванні виборцем більше ніж один раз (частина 1 статті 158-1 Кримінального кодексу України).

За результатами судового розгляду встановлено, що громадянка Ю. під час проведення першого туру виборів Президента України 31 березня 2019 року близько 14.30 години використала свою можливість голосувати за місцем свого перебування, а саме у приміщенні квартири. Однак, цього ж дня близько 18.00 години громадянка Ю. прийшла на виборчу дільницю, де повторно проголосувала.

Обвинувачена повністю визнала свою вину у вчиненому кримінальному правопорушенні та з прокурором уклала угоду про визнання винуватості. За умовами такої угоди, прокурор із обвинуваченою Ю. узгодили їй покарання за вказаний злочин у виді одного року обмеження волі з випробувальним строком в один рік, яке й було затверджено вироком суду.

Нагадаємо, що за статтею 3 Закону України «Про вибори Президента України» кожний громадянин України на виборах Президента України має один голос. Виборець може використати право голосу тільки на одній виборчій дільниці, де він включений до списку виборців.

 Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення. З повним текстом рішення можна ознайомитись на сайті:  http://www.reyestr.court.gov.ua/, справа № 212/3315/19.

 

Прес-служба суду