flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Взято під варту особу, яка підозрюється в умисному вбивстві 77 річної матері

16 травня 2019, 14:26

До слідчого судді Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу надійшло клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою на 60 днів стосовно громадянина П., який підозрюється в умисному вбивстві своєї 77-річної матері (ч. 1 ст. 115 КК України).

За версією слідства, вбивство сталось на побутовому ґрунті через відмову загиблої надати синові гроші на придбання алкогольних напоїв.  Від нанесених ударів потерпіла померла на підлозі власної квартири, в той час як син пішов спати в іншу кімнату.

Прокурор у судовому засіданні при обранні запобіжного заходу посилався на те, що потрібно враховувати тяжкість злочину, в якому громадянин П. підозрюється, а також на необхідність запобігання впливу на свідків, якими є його сусіди.

Обвинувачений та його захисник заперечували щодо взяття підозрюваного під  варту вважаючи, що цілодобовий домашній арешт з носінням електронного засобу контролю забезпечить його належну процесуальну поведінку. Підозрюваний зауважував на відсутність у загиблої інших родичів, окрім  нього, а тому йому потрібно лишитись на волі щоб здійснити поховання матері.

За результатами розгляду такого клопотання слідчий суддя дійшов висновку про доведеність існування наголошених прокурором ризиків та вважав, що саме тримання під вартою забезпечить необхідну процесуальну поведінку підозрюваного.

Зазначимо, що ухвала слідчого судді не набрала законної сили та може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду.

З повним текстом рішення можна ознайомитись на сайті:  http://www.reyestr.court.gov.ua/, справа № 212/4054/19, ухвала від 15 травня 2019 року.

 

 Прес-служба суду