flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Судовим рішенням відшкодовано збитки завдані рибним запасам України

16 травня 2019, 15:41

Жовтневим районним судом міста Кривого Рогу розглянуто цивільну справу за позовом Управління державного агентства рибного господарства у Миколаївській області до громадянина З. про відшкодування збитків, завданих внаслідок вчинення адміністративного правопорушення.

Під час розгляду справи судом встановлено, що в нічний час 28 квітня 2018 року громадянин З. здійснював вилов риби трьома спінінгами з берега, в період весняно-літньої нерестової заборони на лов риби. За вказане адміністративне правопорушення Новобузьким районним судом Миколаївської області громадянин З. був притягнений до адміністративної відповідальності за порушення правил рибальства (ч. 4 ст. 85 КУпАП) у виді штрафу в розмірі 340 гривень.

Водночас, громадянин З. таким протиправним виловом водних живих ресурсів (ляща, тарані та окуня в загальній кількості 32 штуки) завдав збитків рибним запасам України на загальну суму 4947 гривень.

Заочним рішенням суду повністю стягнуто з громадянина З. на користь держави в особі Управління державного агентства рибного господарства у Миколаївській області вищевказану майнову шкоду завдану рибному господарству адміністративним правопорушенням.

Рішення суду не набрало законної сили.

      З повним текстом рішення можна ознайомитись на сайті:  http://www.reyestr.court.gov.ua/, справа № 177/2295/18, рішення від 13 травня 2019 року.

 

Прес-служба