flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Сусід дістав покарання за поцуплену куртку

24 травня 2019, 15:12

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу завершив розгляд кримінальної справи стосовно громадянина Д., обвинуваченого у вчиненні грабежу (ч.2 ст.186 КК України).

Під час судового розгляду вказаної справи встановлено, що в грудні 2017 року в нічний час доби, 32-річний громадянин Д. разом з двома знайомими знаходилися у під’їзді на сходовому майданчику в одному з жилих будинків на мікрорайоні  4-й Зарічний у місті Кривому Розі. В той час, спускаючись з верхніх поверхів, проходив 26-річний хлопець, якого громадянин Д. знав як свого сусіда. Вподобавши одягнену на молодикові куртку, останній раптово вирішив заволодіти нею. Завдавши удари руками в різні частини голови та тіла, що відносяться до легких тілесних ушкоджень, громадянин Д. заволодів курткою молодика, яку було оцінено експертами у 400 гривень.

В судовому засіданні обвинувачений Д. так і не зміг пояснити причини скоєного, однак щиро розкаявся та вибачився перед потерпілим.

Однак, незважаючи на повернення обвинуваченим сусіду викраденої куртки, суд все одно визнав 32-річного громадянина Д. винним у вчиненні грабежу та призначив йому покарання у виді 4 років позбавлення волі з випробувальним строком на 1 рік.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення. З повним текстом рішення можна ознайомитись на сайті:  http://www.reyestr.court.gov.ua/, справа № 212/660/18. Вирок суду від 16 травня 2019 року.

 

 Прес-служба суду