flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Місцевий житель дістав покарання за розповсюдженням порнографічної продукції за допомогою програмного продукту «uTorrent»

01 липня 2019, 12:29

Жовтневим районним судом міста Кривого Рогу засуджено чоловіка за зберігання та розповсюдження порнографічного матеріалу (частина 2 статті 301 Кримінального кодексу України).

Як встановлено судом, чоловік знаходячись за місцем свого мешкання в Покровському районі міста Кривого Рогу, встановив на свій персональний комп’ютер продукт програмного забезпечення торрент-клієнт «uTorrent». За допомогою вказаної програми він завантажив із мережі Інтернет та зберіг на жорсткий диск чотири файли порнографічного характеру. Після чого шляхом надання доступу до зазначених файлів, розміщених на його комп’ютері за допомогою програмного продукту «uTorrent», розповсюдив користувачам всесвітньої мережі Інтернет матеріали порнографічного характеру.

Обвинувачений П. повністю визнав свою вину у вчиненому кримінальному правопорушенні та з прокурором уклав угоду про визнання винуватості. За умовами такої угоди, прокурор із обвинуваченим П. узгодили йому покарання за вказаний злочин у виді штрафу в розмірі ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 1700 гривень, яке й було затверджено вироком суду.

Нагадаємо, що за статтею 2 Закону України «Про захист суспільної моралі», виробництво та обіг у будь-якій формі продукції порнографічного   характеру   в  Україні  забороняються.  Критерії віднесення  продукції  до  такої,  що має порнографічний характер, встановлюються центральним органом виконавчої влади, що забезпечує формування державної політики у сфері культури.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення. З повним текстом рішення можна ознайомитись на сайті:  http://www.reyestr.court.gov.ua/, справа №212/4537/19. Вирок суду від 14 червня 2019 року.

 

 Прес-служба суду