flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За неякісний ремонт дороги інженера притягнуто до кримінальної відповідальності

26 липня 2019, 09:53

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу ухвалив вирок стосовно обвинуваченого В. за фактом службової недбалості (частина 1 стаття 367 Кримінального кодексу України).

         Судовим розглядом кримінальної справи встановлено, що влітку 2017 року на одній з вулиць в с. Ордо-Василівка Софіївського району Дніпропетровської області здійснювався ремонт автомобільної дороги. Організація та контроль за виконанням таких робіт покладалось на інженера з технічного нагляду підрядної організації ПП «ДОРРЕМФАРМ», з якою Ордо-Василівська сільська рада уклала відповідний договір. По завершенню асфальтобетонних робіт, відповідно до акту приймання виконаних робіт наданого інженером, з бюджетних коштів було сплачено понад 206 тисяч гривень на користь підрядної організації. Однак, при здійсненні оцінки виконаних робіт, встановлено недостачу асфальтобетонної суміші в покритті дороги на суму понад 87 тисяч гривень. Такі дії стали можливими через несумлінне ставлення до своїх службових обов`язків інженера з технічного нагляду, який допустив завищення вартості виконаних асфальтобетонних робіт.  

Під час судового розгляду прокурором доведено винуватість обвинуваченого у вчиненні інкримінованого йому злочину, а обвинувачений в свою чергу визнав вину та щиро розкаявся у скоєному. Також обвинувачений просив суд врахувати повернення підрядником сільській раді завищеної оплати послуг на суму понад 87 тисяч гривень.

         За результатами розгляду справи, суд ухвалив вирок, яким призначив обвинуваченому покарання у виді штрафу з позбавленням права займатися господарською діяльність на підприємствах всіх форм власності строком на 1 рік.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення. З повним текстом рішення можна ознайомитись на сайті:  http://www.reyestr.court.gov.ua/, справа № 212/856/19. Вирок суду від 16 липня 2019 року.

 

 Прес-служба суду