flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підозрюваному у спробі вбивства обрано цілодобовий домашній арешт

30 липня 2019, 11:40

        Жовтневим районним судом міста Кривого Рогу обрано запобіжний захід 23-річному підозрюваному у заподіянні ножових поранень своєму знайомому.

        Як встановлено органом досудового розслідування, 27 липня 2019 року о 04 годині ранку підозрюваний Ш. випадково зустрів свого 28-річного знайомого біля одного з будинків на бульварі Маршала Василевського в м. Кривому Розі. Між останніми стався конфлікт, в ході якого підозрюваний своїм ножем наніс знайомому не менше двох ударів в ділянку черева, один удар в ділянку грудної клітини та шиї. Вважаючи, що такими діями спричинив смерть потерпілому, зловмисник залишив місце скоєння злочину. Однак смерть потерпілого не настала, оскільки його вчасно було виявлено і госпіталізовано до лікарні.

        Органом досудового розслідування 23-річному молодику вручено повідомлення про підозру у скоєнні закінченого замаху на вбивство (частина 2 статті 15 частина 1 статті 115 Кримінального кодексу України).

         В судовому засіданні прокурор просив слідчого суддю обрати підозрюваному Ш. запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Захисник та підозрюваний заперечували проти задоволення зазначеного клопотання аргументуючи це необґрунтованістю підозри.

         За результатами розгляду клопотання, слідчий суддя дійшов до висновку про можливість обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді цілодобового домашнього арешту із носінням електронного засобу контролю. Суд роз’яснює, що при такому запобіжному заході обвинуваченій особі заборонено цілодобово залишати житло та цей обов’язок контролюється електронним засобом контролю, який закріплюється на тілі обвинуваченого та дає змогу відслідковувати та фіксувати його місцезнаходження. Такий пристрій захищений від самостійного знімання, пошкодження або іншого втручання в його роботу з метою ухилення від контролю та сигналізує про спроби особи здійснити такі дії.

Зазначимо, що ухвала слідчого судді не набрала законної сили та може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду протягом п’яти днів.

З повним текстом рішення можна ознайомитись на сайті:  http://www.reyestr.court.gov.ua/, справа № 212/6295/19, ухвала від 29 липня 2019 року.

 

 Прес-служба суду