flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Нападник скористався знайомством у соціальній мережі

01 серпня 2019, 16:07

01 серпня 2019 року в Жовтневому районному суді міста Кривого Рогу проведено підготовче судове засідання по кримінальній справі за фактом вчинення розбійного нападу, поєднаного з проникненням у житло (частина 3 статті 187 Кримінального кодексу України). У вчиненні зазначеного злочину обвинувачується 33-річний місцевий житель М., раніше неодноразово судимий за вчинення тяжких злочинів.

За версією слідства, вдень 10 травня 2019 року обвинувачений М. вирішив проникнути до квартири та заволодіти майном жінки, з якою напередодні познайомився у соціальній інтернет мережі. Знаючи місце мешкання останньої, обвинувачений заздалегідь заготував собі маску, пневматичний пістолет та попрямував до будинку знайомої. Дочекавшись, коли потерпіла відчинить двері обвинувачений без дозволу забіг до її житла, де погрожуючи застосуванням пістолета, почав вимагати від жінки гроші та цінності. Жінка не стала чинити опір, а останній заволодів її тонометром та мобільним телефоном. В момент, коли обвинувачений відволікся, потерпіла вибігла з квартири та побігла по сходах під’їзду. В свою чергу, обвинувачений вибіг за потерпілою до під’їзду та здійснив декілька пострілів з пістолета в її сторону, після чого повернувся до квартири забрати майно. Такими діями потерпілій були завдані легкі тілесні ушкодження та матеріальна шкода.

 За результатами підготовчого судового засідання колегія суддів призначила обвинувальний акт до судового розгляду та обрала обвинуваченому запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час доби.

          Судовий розгляд вказаної кримінальної справи призначено на 02.08.2019 року о 08.00 годині.

 

Прес-служба суду