flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Взято під варту підозрюваного за спробу вбивства водія таксі

02 серпня 2019, 16:41

         02 серпня 2019 року слідчим суддею Жовтневого районного суду міста Кривого Рогу обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою підозрюваному К. у вчиненні незакінченого замаху на умисне вбивство (частина 3 статті 15 частина 1 статті 115 Кримінального кодексу України).

         Як встановлено органом досудового розслідування, 31 липня 2019 року о 05.00 годині на мікрорайоні Індустріальний в м. Кривому Розі, 20-річний пасажир таксі, не бажаючи розраховуватися за проїзд, вирішив навмисно позбавити життя водія. Для досягнення свого злочинного умислу молодик наніс водію таксі не менше 6 ударів ножем в ділянку шиї, грудної клітини, лобної частини та правої кисті. Однак, не довів свій злочинний умисел до кінця, оскільки водій вибіг з салону автомобіля та звернувся за допомогою до перехожих, які викликали йому швидку медичну допомогу. А пасажир, в свою чергу, швидко покинув місце скоєння злочину.

         В подальшому, в цей же день зловмисника було встановлено, затримано біля с. Широке в Криворізькому районі Дніпропетровської області та наступного дня повідомлено про підозру. Також, встановлено, що останній проходить службу за контрактом у військовій частині 3011.

         В судовому засіданні прокурор просив слідчого суддю обрати підозрюваному запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Захисник та підозрюваний клопотали про обрання запобіжного заходу у вигляді домашнього арешту.

         За результатами розгляду вказаного клопотання, слідчий суддя дійшов до висновку про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, оскільки саме застосування такого заходу зможе забезпечити необхідну процесуальну поведінку підозрюваного.

Зазначимо, що ухвала слідчого судді не набрала законної сили та може бути оскаржена до Дніпровського апеляційного суду протягом п’яти днів.

 

Прес-служба суду