flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Причетність до однієї з крадіжок не доведена у суді

07 серпня 2019, 11:59

Жовтневий районний суд міста Кривого Рогу ухвалив вирок раніше неодноразово судимому 39-річному жителю міста Кривого Рогу, визнавши його винним у незакінченому замаху на крадіжку за попередньою змовою групою осіб, поєднану з проникненням до іншого приміщення (ч.3 ст.15 ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України).

Як встановив суд, у четвертій годині ранку 28 січня 2018 року обвинувачений Ш. з раніше знайомим чоловіком,  по вулиці Рекордній у місті Кривому Розі намагались викрасти телефонний кабель зв’язку з телекомунікаційних колодязів. Під час таких дій крадії були викриті працівниками поліції.

Обвинувачений намагався переконати суд, що за збігом обставин він опинився біля місця крадіжки кабелів.

Такі доводи не переконали суд, адже обвинувачений Ш. та його знайомий були виявлені поліцією о четвертій годині ранку з обох боків будинку по вулиці Рекордній у місті Кривому Розі біля колодязів з відрізаними кабелями, мали забруднений одяг та одягнуті будівельні рукавиці, які обвинувачений в подальшому намагався приховати від працівників поліції.    

Судом враховано, що громадянин Ш. вчинив крадіжку під час іспитового строку, встановленого вироком Саксаганського районного суду м. Кривого Рогу Дніпропетровської області від 30.11.2016 року, а тому призначив йому остаточне покарання за сукупністю вироків у виді 4 років 5 місяців позбавлення волі.

Натомість за обвинуваченням у крадіжці, поєднаній з проникненням у інше приміщення (ч.3 ст.185 Кримінального кодексу України) містянина суд виправдав – через недоведеність вини. Громадянин Ш. обвинувачувався у вчиненні крадіжки телефонного кабелю 10 січня 2018 року по вул. Мусорського у місті Кривому Розі.

Під час судового засідання обвинувачений заперечував свою причетність до цієї крадіжки та зазначав, що весь день перебував вдома.

За результатами судового розгляду судом не було знайдено доказів причетності городянина Ш. до крадіжки телефонного кабелю та свідок обвинувачення не впізнав обвинуваченого зазначаючи, що кабель він придбав у іншої особи за два дні раніше, коли було вчинено крадіжку. 

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення. З повним текстом рішення можна ознайомитись на сайті: http://www.reyestr.court.gov.ua/, справа № 212/2103/18. Вирок суду від 23 липня 2019 року.

 

Прес-служба суду