flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

За неправдиве повідомлення про мінування монастиря молодому чоловікові призначено покарання

09 серпня 2019, 10:17

Жовтневим районним судом міста Кривого Рогу розглянуто кримінальну справу за фактом неправдивого повідомлення про мінування.

На лаві підсудних опинився 19 річний юнак, який будучі на підпитку, 10 квітня 2019 року взяв у товариша мобільний телефон та зателефонував на лінію 102, зробивши завідомо неправдиве повідомлення про замінування «Свято-Покровського жіночого монастиря Криворізької єпархії Української православної церкви», розташованого на вулиці Курчатова  у місті Кривому Розі. За фактом зазначеного повідомлення прибули профільні служби Покровського відділення поліції, які у монастирі та на прилеглій території вибухонебезпечних речовин не виявили. 

Вироком суду визнано громадянина П. винним у вчиненні злочину, передбаченого  частинною 1 статті 259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про підготовку вибуху, який загрожує загибеллю людей чи іншими тяжкими наслідками) та призначено покарання у виді 3 років позбавлення волі з іспитовим строком на 1 рік.

Вирок суду не набрав законної сили та може бути оскаржений до Дніпровського апеляційного суду протягом тридцяти днів з дня його проголошення. З повним текстом рішення можна ознайомитись на сайті:  http://www.reyestr.court.gov.ua/, справа № 212/4687/19. Вирок суду від 30 липня 2019 року.

 

Прес-служба